Rondje web: doe het zelf

Zuidas in microclicks

Een van mijn March of Film foto’s van vorig jaar: de Zuidas in microclichs. Agfa Isoly Junior met Fomapan 100 film.

Soms is het leuk om deel uit te maken van iets groters, om te weten dat je niet de enige bent met een rare analoge hobby. Gelukkig zijn er zo her en der leuke initiatieven die je tegelijkertijd ook nog wat extra inspiratie geven voor mooie foto’s, en waarbij je bovendien deel uit maakt van een groter geheel.

  • Zo zijn we mooi op tijd voor March of Film. Dit heeft als enige doen het bevorderen van creatieve analoge filmfotografie. Ga naar de website, bekijk de thema’s en ga erop uit. Deel je foto’s op Flickr of Twitter en tag ze met #marchoffilm en het betreffende thema. En zoek vervolgens op die tags om te zien wat anderen ervan bakken.
  • Na March of Film rollen we dan in april mooi richting World Pinhole Photography Day, dit jaar op zondag 27 april. Bouw of koop een pinholecamera, neem op 27 april een foto met die camera, en upload die in de weken erna op de website van de organisatie. Het resultaat is een prachtige dwarsdoorsnede van één dag, wereldwijd vastgelegd met een uiteenlopende verzameling pinholecamera’s. Het geeft meteen een leuk inkijkje in de variatie aan pinholecamera’s en -foto’s, van haarscherp, nauwelijks van regulier te onderscheiden, tot low-fi en experimenteel.
  • Niet aan een bepaalde datum gebonden is Indisposable Concept, een project waarbij mensen worden opgeroepen om gedurende één week hun leven vast te leggen met een wegwerpcamera. Schiet een wegwerpcamera vol, laat de foto’s ontwikkelen en inscannen en stuur ze naar Indisposable Concept. Zo ga je deel uitmaken van een groeiende hoeveelheid inkijkjes in de levens van allerlei mensen over de hele wereld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s