Boek: 52 Photographic Projects

reflecties

Reflecties met een Olympus Trip 35 en Adox Color Implosion film.

Strikt genomen geen fotoboek dit keer, maar een fotografieboek. Ik geef het ook maar meteen toe: ik benbevooroordeeld, want ik heb de redactie gedaan van de Nederlandse editie van dit boek (Het creatieve fotografieboek). Maar bevooroordeeld of niet, 52 Photographic Projects is een ontzettend leuk boek waar je echt zin van krijgt om meteen de camera te pakken.

Zoals de titel al een beetje aangeeft bestaat het uit 52 projecten om op een leuke, creatieve manier met fotografie aan de slag te gaan. De meeste projecten zijn door auteur Kevin Meredith geschreven, maar er hebben nog 20 anderen aan meegewerkt die allemaal zo hun specialiteit hebben. Het resultaat is een heel diverse verzameling fotoprojecten en trucs. Het varieert van laagdrempelige opdrachten als ‘fotografeer de alledaagse dingen om je heen’ tot ‘huur eens een model in’. Niet alleen worden er tips gegeven voor bepaalde onderwerpen (sport, evenementen) of technieken (HDR) gegeven, maar ook meer knutselachtige projecten zoals luchtfotografie met een vlieger, of hoe je redscale maakt (ik heb het zelf ook uit dit boek geleerd). De meeste projecten zijn zowel geschikt voor analoge als voor digitale fotografie (dat is althans wat ik mijn baas vertelde zodat hij geen spijt kreeg van het akkoord geven voor dit project), al zijn er natuurlijk dingen die alleen lukken met een van beide.

Het leuke aan dit boek is vooral het enthousiasme dat eruit spreekt. Blader het door en je krijgt meteen zin om er met de camera op uit te trekken. Het is dan ook het ideale boek als je wel wil fotograferen, maar even niet meer weet wat.

52 Photographic Projects – Kevin Meredith
In NL verkocht onder de Amerikaanse titel:
Photo OP: 52 Inspirational Projects for the Adventurous Image-Maker
9782888930709/9780240814001, RotoVision/Focal Press

NL: Het creatieve fotografieboek – Kevin Meredith
9789043022415, Pearson Benelux

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s