Rondje web: rare afdrukken

 

Cyanotype

Mijn raarste afdruk: een cyanotypie op een linnen tasje.

Er lopen op de wereld heel wat goeie kunstenaars rond, en dankzij het internet kunnen we die ook vanuit onze luie stoel leren kennen. Er wordt wat moois gemaakt, en niet alleen door traditionele kunstenaars en fotografen. Zo zijn er creativelingen die hun foto’s afdrukken op een ongebruikelijke ondergrond en zo unieke kunstwerken maken.

– Kalmar Madhove bijvoorbeeld, print portretten op stenen. De ruwe stenen en de gezichten gaan wonderwel samen. http://www.madhavaphoto.com/personal-works/stone-and-silver-2/

– Jeremy Lepisto print industrieel aandoende foto’s van fabrieken en kranen op een soort glazen ‘watertorens’. Deze glazen stolpen zijn gevuld met water, waardoor het fotografische beeld vervormd lijkt. Ze doen prachtig Victoriaans aan, als de terraria met varens – of Wardian cases http://en.wikipedia.org/wiki/Wardian_case – die in de negentiende eeuw populair waren.
http://www.jeremylepisto.com/watertower-series.html

– Een soort combinatie van de vorige twee wordt gemaakt door Emma Howell, die foto’s afdrukt op handgemaakte grillige glazen schalen en objecten. Zij heeft hiervoor zelf een camera gebouwd, omdat ze het glas behandelt met fotosensitief materiaal en dat rechtstreeks belicht (voor de liefhebbers, met een wet collodium proces). http://www.wired.com/design/2014/01/exposing-photos-hand-blown-glass-bowls/#slide-id-404781

– David Emitt Adams, ten slotte, print foto’s van woestijnlandschappen op roestige blikjes die hij in de woestijn heeft gevonden (ook hij gebruikt het wet collodium-proced√©). Met deze werken wil hij het heden en het verleden van de plek met elkaar verbinden.
http://davidemittadams.com/portfolio/traces/
Check trouwens ook de tintype portretten die hij maakte van zijn fotografiestudenten, achterop de platgeslagen filmrolletjes die diezelfde studenten gebruikten.
http://davidemittadams.com/portfolio/36-exposures/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s