Boek: Good luck

Gevonden foto uit de Edixa Tele Flash 200 met Scotch 3M color print HR 100 film.

Gevonden foto uit de Edixa Tele Flash 200 met Scotch 3M color print HR 100 film.

Een paar jaar geleden was het thema van de boekenweek ‘geschreven portretten’. Naar aanleiding daarvan maakten Erik Kessels en Christine Otten dit prachtige boekje. Officieel het boekenweekessay, maar eigenlijk fictie. Kessels is onder andere bekend van zijn serie In almost every picture, waarin hij gevonden fotoalbums aan de vergetelheid ontrukt. In Good luck, krijgen we niet alleen een serie van zulke gevonden foto’s te zien, maar lezen we ook het (fictieve) verhaal dat Otten erbij schreef.

Dat verhaal is best aardig: een vrouw bladert door het fotoalbum van haar onbekende moeder, en probeert via een reconstructie van diens leven ook zichzelf te vinden. Tragiek alom, want moeders en haar man waren ongewenst kinderloos, er was een buitenechtelijke affaire, en de dochter is ook al stervende. Nou ja, ik vat het wat krukkig samen, het is best een mooi, melancholisch verhaal.

Wat ik vooral mooi vind aan Good luck, is de prachtige vormgeving. Met is gebonden, met een fraai retro-bloemetje op de schutbladen. Linnen band en een fraai stofomslag. De kleurenfoto’s staan niet alleen op conventionele wijze afgedrukt, maar zijn hier en daar ook op kleine velletjes ter grote van een oude contactafdruk meegebonden met het boek. Alle details kloppen gewoon. Mijn bibliofielenhart gaat er sneller van kloppen. Er had dan ook best wat explicieter in mogen staan wie de vormgever van het binnenwerk is (het omslag is van Kessels). Een kleine smet op een verder fraai boekje.

Good luck – Erik Kessels en Christine Otten
ISBN 978 90 5965 1289
CPNB, 2011

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s