Hoera voor HEMA 400

Regenboog. Praktica MTL3 met HEMA CN 400 film.

Regenboog. Praktica MTL3 met HEMA CN 400 film.

Film wordt steeds zeldzamer en op steeds minder plaatsen te krijgen. Je bent als analoogliefhebber tegenwoordig steeds vaker aangewezen op speciaalzaken en internet. Gelukkig dus dat er nog altijd dat bastion van gemak en vertouwdheid is: de HEMA. Tegen alle trends in verkoopt de HEMA nog steeds gewoon filmrolletjes. Goed, de zwart-witfilm is al jaren uit het assortiment, net als ouderwetse rariteiten als rolletjes van 12 en zelfs van 24. Maar voor good old 400 ISO kleurenfilm kun je nog gewoon bij de HEMA terecht.

Vuur

Diana Mini met HEMA 400 film.

Omdat het zo makkelijk verkrijgbaar is, ligt het voor de hand dat ik deze film nogal eens gebruik. Gelukkig dan maar dat het ook nog eens prima spul is. Degelijke, verzadigde kleurenfilm, ideaal voor allerhande plaatjes. En omdat het heel betaalbaar is, is de film ook nog eens uitstekend geschikt voor het wat experimentelere knutselwerk. Twijfelachtige slit scan camera gebouwd? Knal er een rolletje van de HEMA in om te testen.Bizarre pinholevariant gemaakt? Knip maar een stukje HEMA film af. Vaak leveren die experimenten dan nog gewoon geslaagde plaatjes op ook. Ook is de HEMA 400 heel geschikt om redscale van te maken. Mooie tinten rood, die vooral bij een beetje overbelichting goed tot hun recht komen.

Minervalaan. Olympus XA met redscale van HEMA CN 400

Olympus XA met redscale van HEMA CN 400.

Ik vrees natuurlijk dat dit niet eeuwig kan duren. Vroeg of laat zal de HEMA wel concluderen dat er niet genoeg geld aan filmrolletjes wordt verdiend, en dan zal het wel uit het assortiment worden gehaald. Ik hoop maar dat ik dat dan op tijd te weten kom, zodat ik een voorraadje in kan slaan van deze heerlijke no-nonsense film.

Slit scan camera met HEMA CN 400 film.

Slit scan camera met HEMA CN 400 film.

Advertenties

Een gedachte over “Hoera voor HEMA 400

  1. Pingback: RIP HEMA film | Praatjes bij plaatjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.