Boek: Time and Tide. Photographs from Praia Piquinia

Strand bij Cadzand; Yashica 72E met Kodak Elitechrome EB.

Het strand dat ik zelf door de jaren heen regelmatig op de foto heb gezet, bij Cadzand; Yashica 72E met Kodak Elitechrome EB.

Een onvervalste impulsaankoop, dit. Ergens op internat – Collossal.com? Twitter? – zag ik de foto’s van Chaize voorbijkomen en ik was meteen verkocht.

Hetzelfde strand, steeds weer gefotografeerd, vanaf hetzelfde punt. Soms bij avond, soms midden op de dag, in de zomer, in de winter, bij eb en bij vloed. Steeds hetzelfde uitzicht, maar steeds anders. De serieneuroot in mij vind het prachtig. Caize nam ooit een foto op vakantie, en toe hij het jaar daarna weer op die plek was, nam hij vanaf dezelfde plek weer een foto. Sindsdien gaat hij regelmatig naar het Portugese Praia Piquinia, en neemt er foto’s.

Het boek is erg mooi uitgegeven, gebonden op groot formaat (33 x 28 cm! Het past maar net in de kast.) en op fraai papier. Dus toen ik toch een nieuwe camera bestelde bij Bol, kon dit boek er ook nog wel bij. Het was nog afgeprijsd ook, nog geen 15 euro in plaats van de reguliere 30! Een koopje, als je het mij vraagt.

Naast de volledige foto’s, is hier en daar ook een detail uitvergroot en afgedrukt. Toch is het leuker om op de volledige foto’s zelf in te zoomen op de details. Een groepje zonaanbidders in het zand op een drukke dag, vloedstrepen op de rotsen op een wat sombere dag, er is genoeg te zien op de foto’s, ondanks dat het steeds hetzelfde stukje strand is.

Niet slecht voor een uit de hand gelopen vakantieprojectje.

Time and Tide. Photographs from Praia Piquinia – Christian Chaize 
2013, Chronicle Books
ISBN 9781452114088

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s