Fotoverhaal: de Helicopterkoning van Monaco

Olympus Trip 35 met HEMA 200 film.

Olympus Trip 35 met HEMA 200 film.

We waren met een man of acht in de Alpen, waar we een GR liepen. Die dag hadden we er al een flinke tocht opzitten toen we aan een moordende afdaling kwamen. Het liep tegen vieren en was nog altijd moordend heet, de afdaling was lang en steil, en we waren wel zo’n beetje door ons water heen. Voor we op zoek konden gaan naar een beekje of bron hoorden we opeens een helicopter aankomen die een eindje verder, uit het zicht, landde. We besteedden er verder geen aandacht aan en liepen verder. Een klein stukje verder kwamen we bij een huis op de helling, dat wel wat weg had van een Amerikaanse ranch: houten hek, poort met een koeienschedel met grote hoorns erboven, alleen smal zandpad naar het huis. We besloten dat we net zo goed hier even aan konden kloppen om te vragen of we water mochten tappen.

We troffen een groepje vijftigers dat ons hartelijk uitlachte. Drinkwater? Je gaat toch geen water drinken. Voor we wisten wat ons overkwam werd er een fles champagne opengetrokken. En of we misschien een stukje pizza lustten? Zelfgemaakt. De eigenaar van het huis bleek een succesvolle zakenman uit Monaco te zijn. Hij had een groot helicopterbedrijf, en dit was zijn weekendhuisje. Af en toe kwam hij hier lekker chillen met zijn maten, zonder vrouwen en vriendinnen. Het huis was alleen bereikbaar te voet of per helicopter, maar dat was voor hem natuurlijk geen probleem.

Toen de champagne en de pizza op waren, en we dan toch onze waterflessen hadden volgetapt was het tijd om maar weer eens te vertrekken. Waarheen we op weg waren? Och, het was al laat, dus een kampeerplekje in de buurt zoeken. Oh, wacht, dan weten we wel een mooie plek, onze huisfilosoof brengt jullie wel even. waarop een oude hippie op blote voeten ons door het bos naar een wonderschone plek leidde. Vlak voor ons vertrek kregen we nog snel een tray bier in de handen gedrukt, voor later. Die avond stonden we op een kleine open plek aan een ravijn, met uitzicht over de lichtjes van de dorpen beneden in het dal.

De volgende ochtend vertrokken we weer uit het domein van de Helicopterkoning van Monaco.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s