Boek: Im Land der Tausend Seen

Duitse natuur. Horizon Perfekt met Kodak Ektar 100 film.

Duitse natuur. Horizon Perfekt met Kodak Ektar 100 film.

Tussen de gebruikelijke flessen wijn die rond kerst op kantoor worden bezorgd als relatiegeschenk zat de afgelopen keer ook een boekje. Het wordt wel vaker gedaan, want een boek is voor een drukkerij natuurlijk een mooi middel om aan een uitgeverij te laten zien waar ze toe in staat zijn. Zo’n geschenkboekje is dan ook een beproefd concept. Vaak echter wordt het een tikje fantasieloos uitgewerkt. Een medewerker die leuk kan fotograferen wordt eropuit gestuurd, of graaft wat in zijn reisarchief, het wordt in kalender- of agendasjabloon op sjiek papier geknald, en klaar is Kees. Misschien dat het bij de meer gespecialiseerde kunstdrukkers ander gaat, maar de bulkdrukkers waar wij mee werken doen het zo (als ze al niet gewoon een kistje wijn sturen).

Het boekje Im Land der Tausend Seen – Ein Naturbuck von optimal media is net wat aardiger. Het is een bundeltje met foto’s uit natuurgebiedjes in de omgeving van de drukkerij, optimal media uit Mecklenburg-Voorpommeren in Duitsland. Het leuke is dat het niet enkel de dorosnee mooie natuurplaatjes zijn, maar ook wat minder standaard plaatjes, zoals een door de wind onscherp in beeld zijnde beukentak, of een serie foto’s met alleen maar lucht in beeld. Wat overigens niet wegneemt dat er ook gewoon fraaie wildlifeplaatjes in staan, zoals een fraai portret van een vos, en een actiefoto van een zeeadelaar.

Wat het boekje extra leuk maat is dat optimal helemaal los is gegaan met papiersoorten. Dus zijn sommige foto’s in hoogglans afgedrukt, andere op semitransparant papier, en weer andere op dunner mat papier. Kijk eens wat onze mooie nieuwe HD Speedmaster XL 106-8-P LE UV allemaal kan! Gewoon bedoeld als marketing allemaal, maar het resultaat is fraai. De bibliofiel in mij wordt daar altijd blij van. Het breng drie dingen samen waar ik van houd: mooi uitgegeven boeken, fotografie, en natuur. Win win win dus.

Im Land der Tausend Seen
optimal media, 2014

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s