Geen foto: Doel

Stiekem toch een foto. Doel, Horizon Perfekt met Fuji Sensia 200

Stiekem toch een foto. Maar ik had er graag nog meer willen maken, als het niet zulk beestachtig weer was geweest. Doel, Horizon Perfekt met Fuji Sensia 200

We fietsten door het grensgebied van Vlaanderen en Zeeland. Niet echt een vastomlijnd plan in het hoofd, maar min of meer op weg naar Antwerpen. Fietsend richting havengebied vroegen we ons af: zou Doel eigenlijk nog bestaan? Het dorp staat al jaren op de nominatie om te worden gesloopt om ruimte te maken voor de haven van Antwerpen, maar is dat eigenlijk al gebeurd? Het lag wel zo’n beetje op de route, en er ging ook nog een pontje vandaan naar Antwerpen. Altijd leuk, pontjes. Bovendien vormde het een mooie thematische combinatie met de Hedwigepolder, waar we die ochtend doorheen waren gefietst. Zo werd Doel het doel.

Gaandeweg de tocht begon het wel wat te druppen. De weg naar Doel was al een tikje onwerkelijk: een en al wegafzettingen, al konden we er nog wel langs met de fiets. De drup werd langzaamaan regen. In het dorp zelf was de sfeer nog onwezenlijker. Het meeste stond leeg, maar hier en daar leken toch nog een paar huizen bewoond te zijn door hardnekkige Doelers die weigerden te vertrekken. De meeste huizen waren echter verlaten, en overdekt met graffiti.De gebruikelijke vage kreten, strijdlustige leuzen, enorme hoofden, rare vogels, er waren een heleboel kunstenaars flink losgegaan. Graag had ik er een uurtje rondgewandeld om het allemaal eens goed op de foto te zetten. Maar inmiddels kwam de regen wel echt met bakken uit de hemel vallen. Niet het beste weer om lekker rond te lopen met mijn camera’s. Een snelle foto, en toen snel de camera weer in de tas, voor alles nat wordt, meer werd het niet. De laatste kroeg was weliswaar nog niet opgeheven maar toch gesloten. De pont voer niet.

We keerden de fietsen en reden langs dezelfde weg Doel uit, op naar Antwerpen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.