Fotoverhaal: Bloed in de sneeuw

Bloed in de sneeuw. Bloed in de sneeuw. Fuji Finepix 200

Bloed in de sneeuw. Bloed in de sneeuw. Fuji Finepix 200

Het was de jaarlijkse paaswandeltocht. Met een man of twintig lekker een dag of drie de bossen in, wandelen, kamperen, kampvuurtje erbij. Pasen viel vroeg dat jaar, en het was behoorlijk koud. De eerste nacht viel er een flink pak sneeuw en haakten al wat reisgenoten af. De rest van ons hield zich warm met sneeuwballengevechten en practical jokes.

De mooiste kwam van Erik en Tristan. Na uitgebreide thuis-testen hadden ze bedacht om rode voedingskleurstof in iemands waterzak te doen. Die waterzakken zijn van doorzichtig plastic, en en zou vast hilarisch zijn als iemand nietsvermoedend een slok water door het drinkslangetje zou zuigen, om dan bloedrood water te zien. Onder intensief gefluister werd halverwege de wandeling besloten dat Wimjan het slachtoffer zou zijn. Tijdens een uitgebreide pauze in een cafe-restaurant, waarbij de tassen onbeheerd in een hoekje stonden, slopen ze stiekem even weg en werd het snode plan uitgevoerd.

Bij het vertrek sloeg een lichte paniek ze om het hart. Wimjan hees een oranje tas op zijn rug. Was die zwarte dan niet van hem? Nope. De zwarte tas bleek van Onno te zijn. Onno, die erg zuinig op zijn spullen is, en er niet van houdt als je met zijn spullen rommelt. En die nu opeens een zak knalrood water had. Hij kon er niet om lachen.

Toen het ergste chagrijn dan toch gezakt was (onder excuses, vezekeringen van uitwasbaarheid en beloftes van bier), bleek een zak bloedrood water ook wel weer geinig te zijn. Door de zak onder je arm te klemmen en het slangetje open te knijpen kon je fraaie fonteinen van bloed maken. Al snel zag de sneeuw eruit alsof er een schoolklas was vermoord. Liggend in de sneeuw met rode spetters om me heen gaf ik een niet onverdienstelijke imitatie weg van een moordslachtoffer.

Precies op dat moment kwam een keurige Duitse familie het bos uit, klaar voor een kalme zondagmiddag paaswanding. Nog nooit een groepje wandelaars ons zo snel zien passeren.

Advertenties

Een gedachte over “Fotoverhaal: Bloed in de sneeuw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s