Film: Fuji Superia 200

Een van de films die ik in de loop der tijd het meest heb gebruikt is good old Fuji Superia 200. Dat komt, hij is zo heerlijk beschikbaar. Niks zeldzame, niet meer bijgemaakte, laatste kans voorraad. Bij zowat elke webshop waar ik filmspullen bestel is Superia te koop, vaak nog in voordeelpakken voor weinig geld  ook. Dan is een paar rolletjes dus zo besteld om weer aan het bedrag voor gratis verzending of extra korting te komen.

Daarbij is het dan uitermate degelijke kleurenfilm. Geschikt voor al mijn 35 mm camera’s, voor de meeste normale weersomstadigheden, alle onderwerpen. Vanwege de lage prijs heb ik ook heel wat rolletjes opgeknipt voor experimenten in zelfgeknutselde contrapties. Mini-pinholecameraatje? Stukje Superia 200. Hybride Janus-camera? Eerst maar eens wat Superia. Twijfelachtige tweedehands aankoop? Rolletje Superia om te testen.

Maar ook in ‘gewone’ camera’s doet hij het prima. Heldere plaatjes, fris van kleur.Het is misschien geen superspeciale film waar je uren over kunt bomen, over de unieke kleureigenschappen of speciale behandelingen, maar dat hoeft ook niet. Soms wil je gewoon een foto van hoe het is, zonder poespas. Dan is Fuji Superia 200 een goede keus.

En als je wel wat speciaals wilt, maar geen geld hebt voor dure diafilm of zo, dan valt van de Superia een prima redscale film te maken. Van vurig rood via stemmig paarsachtig naar smaakvol sepia, het kan allemaal.

Zo is dat werkpaard toch verrassend veelzijdig.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.