Fotoverhaal: Tipi

In de tipi van Furuflaten. Diana Mini met Kodak Elitechrome EB

In de tipi van Furuflaten. Diana Mini met Kodak Elitechrome EB

We waren een paar dagen onderweg op een wintertocht in Noorwegen. Daarvan hadden we twee dagen in de tent vastgezeten in een storm, maar nu waren we dan weer op pad. Het begon mooi, maar op een geven moment daalde de route van de hoogvlakte af richting beschaving. Bij het het gehucht Furuflaten liep de weg weer omhoog, maar vanwege lawinegevaar was dat niet veilig. We hadden onderweg ook al wat doffe dreunen gehoord, en zelfs wat schokken van verzakkende sneeuw gevoeld. Die lawinewanden moesten we dan misschien maar niet riskeren. Geen nood, we konden de bus nemen en dan een stukje verderop weer omhoog lopen.

Wachtend op de bus (die op het Noorse platteland niet bijster vaak komt), stuitten we toevallig op een grote tipi in een bosje bij het dorp. Een voorbijganger wist ons te vertellen wie de eigenaar was, en die vond het prima als we een nachtje wilden blijven slapen. Hier, neem een zak haardhout mee ook, kun je nog een vuurtje maken. Aangezien we als we de bus dan eindelijk zouden hebben, alleen nog maar tijd zouden hebben om een stukje het bos in te lopen en ons kamp op te zetten, konden we inderdaad net zo goed blijven. In een cirkeltje pasten we er zowaar met zijn negenen in. Matjes uitrollen, vuurtje erbij, en klaar was Kees.

Het was luxekamperen, zo zonder zelf tenten op te hoeven zetten, en met ruimte om te binnen te staan en alles. Er was zowaar gelegenheid om een paar keer naar buiten te lopen om het noorderlicht te zien. We kregen zelfs nog bezoek, van een Noorse Marokkaan die ooit voor de liefde in noord Noorwegen was beland.

We hebben heerlijk geslapen, met een zachtjes knapperend kampvuurtje, en door het gat bovenin de tent de sterren zichtbaar. De slaapzakken hebben nog dagen naar kampvuur geroken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s