Allround Agfa Vista 400 film

Agfa Vista 400 is zo’n gouwe ouwe standaardfilm. Niet al te duur, en gewoon te koop bij het Kruidvat. De enige reden dat ik hem niet vaker gebruik, is dat er altijd zo’n allejezus lange rij voor de kassa staat bij het Kruidvat. Dan loop ik liever even door naar de HEMA, waar het mminderd druk is, en de film nog een paar cent goedkoper.

Schotland, Snapsights met Agfa Vista 400

Schotland, Snapsights met Agfa Vista 400

Toch heb ik al heel wat Agfa Vista weggeschoten, in allerlei verschillende camera’s, van degelijk spiegerefelxen tot matige plastic rommelmarktcameraatjes. Hij presteert eigenlijk altijd wel prima. Heldere kleuren, geen gedoe. Precies wat je van een standaardkleurenfilm kan verwachten. Hippe xpro-kleurtjes zijn leuk, maar soms wil je tenslotte gewoon de beelden van hoe het echt was. De lage prijs is ook prettig als je wat raardere foto-experimenten uitvoert, met zelfgeknutselde camera’s. Als het werk, weet je wat je aan de Vista hebt, als je experiment een sof blijkt, ben je maar een paar euro kwijt aan film.

Minolta Dynax 7000i met Agfa Vista Plus 400 film.

#76 – rose (een ex-roos dus). December. Minolta Dynax 7000i met Agfa Vista Plus 400 film.

Behalve als normale kleurenfilm doet de Vista 400 het ook nog prima als redscale. Dat de film zo makkelijk en goedkoop te krijgen is helpt natuurlijk ook wel. Het is altijd jammer als je een dure Kodak Portra of zo ombouwt tot redscale en er door een ongelukkige camerakeuze duistere, onderbelichte foto’s uitkomen. Vista 400 laat zich licht opofferen. Of nou ja, opofferen… Hij doet het meestal uitstekend, dus van opofferen is niet eens echt sprake. Bij veel licht neigt hij naar groenig tot sepia, met minder licht worden de foto’s vlammend oranje.

Snapsights met redscale van Agfa Vista 400 film.

Snapsights met redscale van Agfa Vista 400 film.

Alles bij elkaar is de Agfa Vista 400 dus een prima film voor als het even niet zo moeilijk hoeft, of als het juist heel erg moeilijk dreigt te worden.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s