Locatie: Naardermeer

Vier dagen per week kom ik met de trein door het natuurreservaat Naardermeer. In de winter zie je er niks van, dan is het ’s ochtends en ’s avonds donker, maar de rest van het jaar is het een prachtig stukje. In voor- en najaar zie ik spectaculaire zonsopkomsten boven mistige waterpartijen, in de zomer bloeiende waterlelies en heel veel vogels. Genoeg stof voor prachtige natuurfoto’s, alleen is het vanuit de trein lastig fotograferen. Ik wilde er dus een keertje echt heen.

Ik kreeg de Man des Huizes zover dat hij mee ging op de NS-wandeling om het Naardermeer heen. Na eerst een kilometer of twee door de Naardense Vinex te hebben gelopen kwamen we bij de route. Al snel bleek dat je voor een optimaal zicht op het natuurgebied, je het beste de trein kunt nemen. Op een meter of twee boven het maaiveld ga je dwars door het mooiste stuk met het eerder genoemde fraaie uitzicht. De wandelroute daarentegen, loopt met een fikse boog om het meer zelf heen. Hier en daar kun je via een dwarspaadje een paar honderd meter naar de oever lopen voor een glimp van het water. Verder zie je vooral bos en polder. Ook mooi hoor, daar niet van, maar net niet helemaal waar ik op gehoopt had.

Nou ja, het was verder best een aardige wandeling. Via een pad langs de bosrand ga je om het meer heen, met hier en daar een gezellig zompig stukje weiland. Vanaf de noordkant van het gebied verandert het landschap van bossig met af en toe een glimp meer in een tocht door een nat weidegebied naar het zuiden. Met een lusje om Fort Uitermeer aan de Vecht buig je verder naar het zuidoosten af door meer moerassig gebied. Uiteindelijk ga je dan weer richting bosrand terug naar het beginpunt. Onderweg kom je grazende koeien, heel veel vogels en kikkers tegen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.