Fotoverhaal: de camping

Uitzicht vanaf een Duitse camping. Horizon Perfekt met Kodak Ektar 100 film.

Uitzicht vanaf een Duitse camping. Horizon Perfekt met Kodak Ektar 100 film.

Een jaar of wat terug fietsten mijn lief en ik van Berlijn terug naar huis. Een mooie tocht door afwisselend landschap, waarbij we elke nacht op een andere camping overnachtten. Tegen het einde van onze fietstocht hadden we genoeg tijd over om een kleine omweg door het Roergebied te maken. Misschien niet de meest voor de hand liggende vakantiebestemming, maar zo’n industrieel landschap heeft nu eenmaal een bepaalde aantrekkingskracht. Denk industrieel erfgoed, apocalyptisch aandoende fabrieksterreinen, maar daartussen ook gewone velden, bossen en dorpjes.

Daar in het Roergebied troffen wij een van de raarste campings waar ik ooit heb gekampeerd. Of nou ja, raar. De camping zelf was vrij gewoontjes: een typisch Duitse verzameling stacaravans waar wij met ons trekkerstentje nog wel ergens tussen mochten staan, op een plek waar even geen caravan stond. Het was vooral de locatie. Ingeklemd in de oksel tussen een drukke provinciale weg, een snelweg en een enorme krachtcentrale. Wat nou kamperen voor je rust in de vrije natuur? Het was wel de laatste plek waar ik een camping had verwacht.

Het leek de andere gasten niet te deren. We maakten een praatje met wat mensen en hoorden dat de hele camping vol seizoensplaatsen zat van mensen uit een van de steden in de buurt. Ze zaten hier zowat elk weekend, gezellig. Lekker vissen in het kanaaltje met uitzicht op de centrale. En waar wij ons verbaasden over de afgrijselijke locatie, verbaasden zij zich over ons kleine tentje, zo koud!

’s Avonds aten we een schnitzel in het wegrestaurant naast de camping.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s