Boek: Holga – Life Trough a Plastic Lens

Lichtlekken door een te los opgespoelde film in de Holga

Random Holga-plaatje. Corsica, Holga 120 CFN met Lomography CN 400 film.

In de serie boeken die bij Lomography-camera’s zitten, het ik ook het boekje Holga – The World Trough a Plastic Lens. Ik kreeg het bij de aankoop van Holga de Eerste. Holga de Tweede kocht ik niet via de Lomography-shop, daar zat verder niets bij. Het boekje is dan ook geen uitgave van de Holga-fabrikant. Het is gechreven/samengesteld door Adam Scott, een Holga-enthousiasteling die Lomography zo gek kreeg zijn boekje uit te geven. Het is dan ook min of meer hetzelfde boekje als bij alle Lomography-camera’s zit: veel foto’s in felle x-pro kleurtjes, tips over trucjes die je met de Holga kunt uithalen, en mini-portretten van Holga-gebruikers uit de Lomography-community.

Het heeft allemaal niet vreselijk veel om het lijf. Het is een leuk boekje als je nog niet zo bekend bent met de mogelijkheden van toycamera’s en Lomography. De doorgewinterde lomograaf vindt echter niet heel veel nieuws in het boek. Het zijn dezelfde tips die ik al in een half dozijn andere boeken heb gelezen: meervoudige belichtingen, gekleurde flitsen, eindeloze panorama’s… Dat een hoop tis ook meerdere keren voorkomen in het boek (eerst ‘officieel’, daarna nog eens herhaald in het hoofdstuk met tips van gebruikers) helpt ook niet.

Het is vooral aardig om door te bladeren voor de foto’s. Het kan op den duur wel wat vermoeiend worden, al die hysterische kleuren en extreme gezichtspunten, maar ach. Er staan ook echt wel fraaie foto’s in. We moeten het gegeven paard ook maar niet al te diep in de mond kijken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.