Vakantieleed

Olympus OM-1 met in 2005 verlopen Kruidvat CN 200 film.

Random Olympus-foto omdat ik geen tijd heb de losse onderdelen te fotograferen en de vakantiefoto’s nog niet ontwikkeld zijn. Olympus OM-1 met in 2005 verlopen Kruidvat CN 200 film.

Het leek een tijdlang goed te gaan met de camera’s in de fietstas, maar uiteindelijk is weer aangetoond dat een fietsvakantie slechter is voor de camera’s dan een wandelvakentie. Ik had nog wel een provisorische lensdop in elkaar geflansd om de lens van mijn Olympus tegen krassen te beschermen.

Ergens in de laatste week kwam ik een klein zwart palletje tegen in de fietstas. Na enig nadenken herkende ik het: de schakelaar van de zelfontspanner. Shit. Ik heb wel geprobeerd hem weer op de camera te zetten (wat vanzelf eraf valt moet er toch ook weer op te zetten zijn, zou je zeggen), maar zonder veel succes. Het scakelaartje hangt wat sneu op half zeven, en het metalen palletje dat zichtbaar is doet niet veel. Nou gebruit ik de zelfontspanner nooit, dus een groot verlies is het niet, maar het is toch jammer.

Bij het uitpakken van mijn tas na thuiskomst kwam ik verdorie nog een los onderdeel tegen: de hotshoe was eraf gevallen! Wat de hel, Olympus? Ik probeerde hem weer terug te duwen, maar ook weer zonder succes. Het lijkt erop dat het ding zat vastgelijmd of zo? En dat die lijm nu is opgelost. Ik zal me er toch wat verder in moeten verdiepen vrees ik. Gedoe.

Gelukkig heeft alle goedkope plastic meuk (Holga, Spinner en Snapsights) het verblijf in de fietstas wel goed doorstaan.

Advertenties

2 gedachtes over “Vakantieleed

  1. Dat klinkt bekend… maar bij mij was het leed andersom… Mijn mooie plastic Frankenstein-Polaroid kapte ermee (hoe dan!). Na twee zwarte afdrukken geloofde ik wel dat de sluiter naar de Filistijnen was. Verder is er een UV-filter gesneuveld bij de Nikon FM. Maar gelukkig hadden we filters zat, dus dat leed was te overzien!

  2. Pingback: Horizonwrap | Praatjes bij plaatjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.