Terugkerende plaatsen: PRODENT

Bij mij in de buurt staat een oude tandpastafabriek. In het kader van de recente trend om oude industriële panden te herontwikkelen tot hippe broedplaatsachtige combinatiegebouwen is de fabriek omgebouwd tot bedrijfspand voor allerhande kleine bedrijfjes. Een trendy ruige eettent, een customfietsenboer, wat kunstnijverheid, dat werk. Allemaal reuzeleuk, maar wat mij keer op keer naar de fabriek trekt zijn de grote letters PRODENT die nog altijd op het dak staan.

Misschien is een een nostalgie naar vroeger, toen we thuis ook altijd onze tanden met Prodent poetsen (vermoedelijk omdat het het goedkoopste merk was). Of het komt gewoon omdat het zo’n lekker strakke foto’s geeft, die grote letters afstekend tegen de lucht. Feit is dat ik die letters inmiddels al een half dozijn keer op de foto heb, en me moet dwingen om er niet steeds opnieuw foto’s van te maken. Want laten we eerlijk zijn, heel veel variatie zit er niet in mijn prodent-foto’s. Je kan ook niet veel meer dan van onderaf omhoog schieten. Nou ja, van links of van rechts, of met een groothoek, maar dat is het wel zo’n beetje. De enige foto die er nog een beetje uitspringt is de variant waarop ik de schaduw van de letters vastlegde.

En toch he? Elke keer dat ik er langsloop denk ik weer, dat wordt een gave foto. Nu ik de foto’s zo bij elkaar zie, zie ik meteen mogelijkheden voor wat varianten die ik nog niet heb: in kleur. De ene kleurenfoto die er tussen zit is zo grauw dat hij ook wel zwart-wit lijkt. Een stralend blauwe lucht, of wat redscale-rood zou ook wel eens leuk zijn. Kan ik toch weer een keertje los!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.