Fröbelpret

Fotograferen is ontzettend leuk, maar soms dringt zich de vraag op: wat moet je met al die foto’s? Je kan niet alles in een fotoboek zetten. Soms overvalt mij een acute aanval van fröbelzucht, en ga ik al knutselend aan de slag met mijn foto’s. Soms doe ik dat digitaal, door mijn foto’s tot onmogelijk patronen en gebouwen te maken (wat overigens niet mijn eigen idee is, dit zijn dingen die ik schaamteloos van anderen heb gejat).

Ook leuk is om een zwik foto’s uit te printen en vervolgens de kleuter in jezelf los te laten en lekker te knippen en te plakken tot je een splinternieuw landschap hebt gemaakt. De truc hierbij is natuurlijk om vooral veel verschillende soorten film te gebruiken: zwart-wit, kleur, x-pro, redscale… Dat geeft het surreeelste effect. En de verschillende elementen op ongeveer dezelfde schaal uit te printen (dat is bij de bergen wat beter gelukt dan bij de gebouwen).

img612 img501

Een laatste favoriete knutselmethode is ten slotte om mijn foto’s (op een stukje stevig papier geplakt voor de stevigheid) aan te vullen met borduurwerk. Hierbij prik ik overigens eerst het ontwerp voor met een speld, dat vergemakkelijkt het eigenlijke borduurwerk.

img516

Geen wereldkunst allemaal, maar ach. Het houdt je van de straat.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.