Agfa Vista 200 Plus

Wat, heb ik nog nooit over Agfa Vista Plus 200 geschreven? Onbegrijpelijk. Het is namelijk één van die werkpaarden waar je altijd op kunt vertrouwen. Niet duur, en voor hele degelijke kleurenfoto’s. Ik heb in de loop der jaren heel wat rolletjes met deze film volgeschoten. Dat er af en toe wat modderig gekleurde foto’s tussen zitten, toont alleen maar aan dat het een prima film is om mee te experimenteren. Ik heb hem gebruikt in gruizige kringloopcamera’s, ontwikkeld met twijfelachtige chemie, en er nog allerlei dubieuze dingen mee uitgehaald. En toch heeft hij heel wat prima plaatjes opgeleverd.

Hij is op zijn best in aangenaam buitenweer. Dan geeft hij frisse kleuren en een helder beeld. In de ijlere lucht van de hoogvlaktes van Chili lijkt het zelfs bijna diafilm, zo fel en verzadigd als de kleuren zijn, maar ook in het bewolkte Wales deed de Vista 200 het prima. Prima filmpje!

Ook als redscale doet hij het trouwens goed. Afhankelijk van de hoeveelheid licht geeft hij zo lekker fel oranje kleuren, of een meer gedempte kleur.

We houden hem erin.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.