Aanwinst: Holga Holga Holga Holga

Nou ja, het zit zo. Ik zou dus geen camera’s meer kopen, maar had bedacht dat ik wel een fisheyelens voor op de Holga wilde.

Holga fisheyelens

Holga fisheyelens

Die kwam ik tegen in een Amerikaanse webshop. Volledig per toeval zag ik dat er ook net uitverkoop was, en dat er een knaloranje glow-in-the-dark Holga 120 N heel erg afgeprijsd was. Glow-in-the-dark! Voor weinig. Nou ja, dan ben je een dief van je eigen portemonnee natuurlijk als je die laat liggen.

Het is een simpelere versie van de Holga, zonder flits, maar met een hotshoe. Daar staat tegenover dat de standen bewolkt en zonnig daadwerkelijk van elkaar verschillen.

Toen ik nog wat rondklikte in de shop (stom!) kwam ik ook nog een aanbieding tegen van de Holga 135 TIM. Dit is een halfframe camera met twee lenzen. Je kunt beide halve frames tegelijk belichten, of los van elkaar, door één van de lenzen af te dekken. Dit in een jolige vormgeving in de vorm van een gezicht. Het leek me een aardig ding om een poging tot stereofotografie mee te wagen. Al staan de lenzen daarvoor misschien wat dicht bij elkaar.

Holga 135 TIM

Holga 135 TIM

Om mysterieuze redenen was een combinatie van de TIM met een losse flitser erbij 20 dollar goedkoper dan alleen de camera. Nou ja, dan ook maar die flitser dus.

Holga flitser

Holga flitser

Overigens ben ik genadeloos afgestraft voor mijn koopzucht, want toen de pakketjes werden afgeleverd bleek ik nog bijna 30 euro bij te moeten betalen aan invoerrechten. Dat hadden ze er niet bij gezegd in de webwinkel… (En ik had er zelf ook niet aan gedacht.)

Advertenties

3 gedachtes over “Aanwinst: Holga Holga Holga Holga

  1. Pingback: Geen foto: TIM debuut | Praatjes bij plaatjes

  2. Pingback: 12 maanden, 12 projecten – maart: stereofotografie | Praatjes bij plaatjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.