Opgelapte Snapsights

Gerepareerde Snapsights.

Gerepareerde Snapsights.

Een van mijn favoriete camera’s is de Snapsights onderwatercamera. Niet om daadwerkelijk mee onder water te fotograferen, maar om mee te gebruiken in regenachtig weer of in de sneeuw. Met zijn plastic omhulsel is hij niet alleen waterdicht, maar kan hij ook nog tegen een stootje. De ideale buitensportcamera dus. (Nou ja, als er genoeg licht voorhanden is dan, hij heeft wel maar een piepklein plastic lensje.)

Tot ik een maand geleden tijdens een trip de film niet meer geladen kreeg. Wat ik ook deed, de film pakte niet, ik kon niet doorspoelen. Ik heb een uur zitten prutsen, zeker 25 cm film verpest, en toen moest ik het opgeven. Voor een volgend tripje probeerde ik het weer, maar alweer wilde het niet. De sprocketholes van de film wilde maar niet pakken op de karteltjes van de as in de camera. Nu heb ik gelukkig nog een Snapsights, precies voor het geval nummer één het zou begeven, maar ik baalde natuurlijk wel.

Ik weigerde het erbij te laten zitten, en van de week probeerde ik nog één keer een oplossing te verzinnen. De film leek alleen te willen pakken als hij de hele tijd strak stond. Maar zodra ik had doorgespoeld en het spoelwieltje losliet, viel de spanning weg, en kwam de film weer los van de as, om niet meer vast te willen. Het leek alsof het tandwieltje dat in de buitenschil zit niet goed tegen het spoelwieltje van de camera zelf aan kwam. Alsof de camera wat steviger tegen dat wieltje aan gedrukt moest worden. Om dat voor elkaar te krijgen stopte ik een stukje karton voor de camera in de schil, waardoor de camera wat steviger tegen de achterwand werd geduwd. En verdomd, het leek te werken! Zelfs toen ik het kartonnetje naar de zijkant, voor de lens weg, schoof. Hij doet het weer. Hij is er niet mooier op geworden, met wat slordig karton erop getapet, en nog wat plakband over wat barsten in de schil ( toen ik toch bezig was…), maar ach.

Snapsights leeft!

Advertenties

Een gedachte over “Opgelapte Snapsights

  1. Pingback: 12 maanden, 12 projecten – januari beeronol | Praatjes bij plaatjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.