Rondje web: Eten

Capucijners. Minolta XG-1 met Fuji Pro 160S film.

Kapucijners. Minolta XG-1 met Fuji Pro 160S film.

Nu het grote vreetseizoen weer is aangebroken en ik voel dat ook het griepseizoen nabij is, maar even een snel rondje langs wat fijne voedselfotografen;

Wright Kitchen: Brittany Wright maakt wat mij betreft de beste voedselfoto’s die er maar zijn, haar prachtige food gradients. Regenbogen van rijpende bessen, van lichtgroen naar dieppaars. Tomaten in alle kleuren van de regenboog. Citrusvruchten van bloedsinaasappel tot limoen. Maar ook snoepjes in de meest hysterische kleuren, donuts met alle soorten toppings. Als het kleur heeft en eetbaar is, zet Wright het op de foto. Het zijn fantantastische, vrolijk stemmende plaatjes in heldere kleuren. Je kan ze ook kopen op haar website.

De foodscapes van Carl Warner zien eruit of ze in de computer zijn gemaakt, hartstikke nep dus. Maar de kleurrijke fantasielandschappen van broccoli, worstjes en brood zijn helemaal echt. Vooral de filmpjes van de making off van sommige foto’s zijn fascinerend om te zien.

De receptenfoto’s van Mikkel Jul Hvislhoj zijn ergens vreselijk pedant, van het soort in de pretentieuzere kookboeken. Maar toch ook wel weer heel fijn. Van elk recept zijn de kale ingrediënten gefotografeerd, geordend in bijna geometrische patronen.

In de categorie “spelen met je eten” is de serie 31 days of food creativity van Hong Yi de moeite waard. Vogels van spruitjesschilletjes, een zeegezicht van inktvisseninkt, en nog veel meer. Alles als het ware getekend met etenswaren, op een eenvoudig wit bordje. Ook fraai is haar serie dinner for three, zonder eten, maar met prachtige grafische foto’s van keukengerei.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.