Geen foto: TIM debuut

Zo'n beetje de enige fatsoenlijke foto van het rolletje. Holga TIM met Lomography CN 100 film.

Zo’n beetje de enige enigszins fatsoenlijke foto van het rolletje. Holga TIM met Lomography CN 100 film.

Bij mijn eerste poging tot fotograferen met de verse Holga TIM, bleek dat het een ware Holga is. Vrolijk schoot ik een half rolletje vol met oud en nieuw. Camera op statief, draadontspanner op camera, en lekker vuurwerkfoto’s maken. Na het ontwikkelen bleek er teleurstellend weinig vuurwerk te zijn vastgelegd. Als in: twee foto’s. Dat was een tegenvaller. Het is ook weer niet bijster ingewikkeld om vuurwerkfoto’s te maken ten slotte, dus waarom ze dan bijna allemaal mislukt waren?

Een nadere blik op de camera bracht het probleem aan het licht: de B-stand haperde. Altijd weer die B-stand! Druk ik de sluiterknop gewoon in, dan doet hij het in de TIM niet. De sluiter opent wel, maar sluit meteen weer, alsof hij helemaal niet op B staat. Alleen als ik voorzichtig, langzaam, de knop indruk, blijft de sluiter open staan. Mijn draadontspanner was duidelijk niet delicaat genoeg, want het grootste deel van de foto’s was compleet onderbelicht. Da’s niet handig. En jammer van het rolletje. Jammer ook van het fraaie vuurwerk. Hebben de buren mooi voor niks al dat geld uitgegeven.

Puntje voor volgend jaar dus: niet de Holga TIM gebruiken voor de vuurwerkfoto´s. En puntje voor volgend Holga TIM-gebruik: wees voorzichtig met de B-stand. Gezien mijn voorgaande B-perikelen lijkt dat sowieso wel een goed idee.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.