Kraakheldere Kodak Ektar 100

In de loop der jaren heb ik Kodak Ektar 100 film de halve wereld over gesleept. Ik ben ermee in Chili, Noorwegen, Duitsland, maar ook gewoon om de hoek op de Veluwe geweest. Het is dan ook film die niet teleurstelt. Vooral in combinatie met de Horizon Perfekt ben ik er heel tevreden mee. Zowel in het harde woestijnlicht van de Atacama als in het zachte Noordse regenlicht heb ik er prima resultaten mee bereikt.

Ektar 100 geeft lekker verzadigde kleuren die wel wat aan diafilm doen denken, al is het een goedkoop te ontwikkelen negatieffilm. Daarbij heeft de film ook nog eens een mooie fijne korrel. Hij is bij uitstek geschikt voor landschapsfotografie, en dat is ook waar ik heb voor gebruik (al moet ik bekennen dat ik al mijn film gebruik voor landschapsfotografie, omdat dat nu eenmaal is wat ik voornamelijk doe).

Het is zo’n film waarvan ik elke keer weer denk, die moet ik vaker gebruiken. Wat ik dan niet doe omdat ik te zuinig ben op mijn rolletjes. Maar op mijn volgende reis gaat ie toch weer mee.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.