Aanwinst: Hard Shield-Fern

Kunst aan de muur.

Kijk hem shinen. Letterlijk, want hij glimt als ik weet niet wat. Dat gele waas is dan ook mijn reflectie, niet deel van de foto (en ja, ik heb hem inmiddels recht gehangen).

Na maanden van twijfelen kocht ik dan laatst mijn eerste bona fide kunstwerk, via een galerij en alles. Of nou, via internet dan, welikeart.nl, maar ik moest hem wel zelf ophalen in een kantoortje vol andere kunstwerken, dus ik tel het als galerie. Ik voel me reuze volwassen nu.

Je zou het zo op het eerste gezicht niet zeggen, maar het is een foto. Analoog uiteraard. Wel een cameraloze foto. Kunstenaarsduo Arja Hop en Peter Svenson maakten een aftreksel van een varen uit het Amsterdamse Bos, en behandelde daar de (grootbeeld)film mee. Onder invloed van het extract en het aanwezige licht ontstond dit beeld. De kleur is echt prachtig diepblauw, en door de witte puntjes lijkt het alsof je naar een blauwe sterrennacht kijkt. De kleurverschillen hebben ook wel wat weg van die sterrennevels die je op ruimtefoto’s ziet. Maar het zijn geen sterren, maar de sporen van de varen die je ziet. Geen macrobeeld dus, maar een microbeeld.

Dat het om een aftreksel van een varen gaat vind ik extra leuk, want ik houd veel van varens. Ik heb ooit nog een collectie van allerlei verschillende varens gehad, maar die vochtminnende planten waren niet helemaal bestand tegen mijn verwaarlozing… Nu heb ik dan toch weer een varen in huis.

Advertenties

2 gedachtes over “Aanwinst: Hard Shield-Fern

  1. Pingback: Serie: Varens | Praatjes bij plaatjes

  2. Pingback: Aanwinst: prints van Alison Scarpulla | Praatjes bij plaatjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.