Aanwinst: prints van Alison Scarpulla

RIMG9421Ik beweerde laatst voor het eerst kunst te hebben gekocht, maar strikt genomen klopte dat niet helemaal. Vorig jaar heb ik al eens twee foto’s gekocht van fotograaf Alison Scarpulla. Ik volg haar al een tijd op Instagram, en ze maakt erg mooie foto’s. Toen ze vorige jaar eens een uitverkoop hield, heb ik dan maar een paar afdrukken gekocht. mensen die mooie dingen maken en dat gratis aan de wereld laten zien mag je best een beetje steunen tenslotte. Een paar afdrukken kopen bij de kunstenaar zelf is dan een makkelijke en betaalbare manier. Voor een paar tientjes voel je je een mecenas, en in ruil daarvoor heb je ook nog wat moois aan de muur. En mocht ze nog eens groot doorbreken, dan heb ik toch maar mooi vast een paar vroege werken aan de muur.

Ik kocht een standaardafdruk, en een limited editon (gemaakt in een oplage van 50 afdrukken). De ene is een zwart-witfoto uit een vroege serie. Het is een gezicht met gesloten ogen, drijvend op een dekbed van wolken. Slapend, of ook wel een beetje als een gezicht in een schuimbad. Alsof er een reuzin in de oceaan ligt, zo groot dat haar gezicht boven de wolken uitsteekt. Ik kan er allerlei oude volksverhalen bij bedenken.

De andere foto is heel anders, maar met toch ook wel een zelfde sfeer. Het is een kleurenfoto van een naakte vrouwentorso, maar omdat het meerdere opnames over elkaar zijn, lijkt het alsof ze is gekleed in haar eigen handen. Het is er een uit de serie Euphoric Death, die ik al van Instagram kende. Ik heb lang getwijfeld welke ik uit de serie wilde hebben, want er zaten zo veel mooie bij. Het is uiteindelijk deze geworden omdat ik de zachte kleuren mooi vind, en ik de verdriedubbeling van het beeld erg mooi vind. Al zou ik een boek met de hele serie ook meteen kopen.

Ik ben blij met mijn aanwinsten.

Advertenties

Een gedachte over “Aanwinst: prints van Alison Scarpulla

  1. Pingback: Aanwinst: Nog wat prints | Praatjes bij plaatjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.