Aanwinst: Ricoh 35 EF

De Ricoh 35EF, vastgelegd met de Olympus OM/1 en Lomography CN 100 film.

De Ricoh 35EF, vastgelegd met de Olympus OM/1 en Lomography CN 100 film.

In de nalatenschap van de oma van Man des Huizes bevond zich behalve een fantastische familiefoto (die ik dolgraag zou willen inscannen en met de wereld delen, maar ik vrees dat ik dan vermoord wordt, aangezien hij inmiddels zelfs al van de muur van het toilet is verdwenen) ook een camera. Die werd zonder discussie aan mij toegewezen. Het is een Ricoh 35 EF waar in de loop der jaren aardig wat fotoboeken mee vol geschoten zijn.

Vaak al we bij oma op bezoek gingen was een van de gespreksonderwerpen onze afgelopen of aankomende vakantie. Was het een land waar oma ook was geweest, dan werden al snel de fotoboeken opgegraven en kregen wij te zien waar zij was geweest, of we het herkenden van onze trip. Nu stonden de foto’s meestal vol van de andere deelnemers aan de groepsreis, en minder met bezienswaardigheden, dus heel veel te herkennen viel er vaak niet. Maar dat mocht de pret niet drukken. Het schiep toch altijd weer een band om in elk geval in hetzelfde land op vakantie te zijn geweest, hoe verschillend die vakanties dan ook waren.

De camera ziet er nog prima uit, alleen de lichtzegels moeten vervangen worden. Een Ricoh-dingetje blijkbaar. Laten we hopen dat het dit keer wat soepeler gaat dan bij de 500G, dan kan ik binnenkort eens kijken hoe de volautomatische 35 EF het doet. Ik zal daarbij zeker nog eens aan oma denken.

Verkruimelende lichtzegels.

Verkruimelende lichtzegels.

 

Advertenties

Een gedachte over “Aanwinst: Ricoh 35 EF

  1. Pingback: Schoonmaken Ricoh | Praatjes bij plaatjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.