Serie: Muuranker

Soms heb je van die dagen dat je gewoon wil fotograferen. Maar wat? Geen tijd of zin om ergens heen te gaan, geen project om je mee bezig te houden, maar gewoon zin om foto’s te maken. Dan zit er niks anders op om naar buiten te gaan en wat rond te lopen, op zoek naar een onderwerp. Zo trok ik er laatst maar weer eens op uit.

Nu heb ik in mijn woonplaats de meest voor de hand liggende dingen al zo’n duizend keer op de foto gezet. De middeleeuwse gebouwen, het industriële erfgoed, de openbare kunst. Allemaal heel mooi, maar eens mens wil ook wel eens wat anders. Wat in zo’n situatie nog wel eens wil helpen is een thema kiezen. Voor echte straatfotografie, met mensen en zo, ben ik te bangelijk aangelegd, dus dat doe ik maar niet. Maar architectonische details, die kunnen altijd wel, en leveren al snel een aardige serie op.

Typografische details zijn altijd leuk, maar daar heb ik er al heel veel van. Hijsbalken zijn mooi, maar dat is meer een Amsterdams dingetje. Deuren zijn ook populair, maar dat is denk ik leuker in kleur, en ik had een zwart-witrolletje in mijn camera. Na een tijdje doelloos rond te hebben gedwaald op zoek naar een onderwerp,viel mijn oog dan op een fraai vormgegeven muuranker. Zo’n gezellige smeedijzeren krul op een gevel. De muurankers van het pand ernaast hadden een andere vorm. En een eindje verder zag ik een paar sobere, rechte ankers. Een thema was gevonden.

Er blijken heel veel verschillende soorten te zijn, in fraaie vormen, en vaak tegen een al even decoratieve gevel. Een ideaal foto-onderwerp dus. Deze serie zie ik nog wel groeien.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.