Aanwinst: Foto Maya Beano

Kijk hem hangen.

Kijk hem hangen.

Enthousiast geworden door mijn aankoop van wat foto’s van Allison Scarpulla, klikte ik zo eens wat rond bij andere favoriete fotografen op Instagram. Ook de Britse Maya Beano bleek een webshopje te hebben, al hield zij het spannend door alleen maar uitverkochte edities te hebben. Maar ik hield haar site goed in de gaten, en toen er nieuwe foto’s in de winkel verschenen sloeg ik mijn slag. Een limited edition (oplage 10) natuurlijk, want zo’n snob ben ik wel. Voor de prijs hoef je het niet te laten, want zo hoog staat de pond niet meer.

Beano is volgens haar website eigenlijk wetenschapper, maar in haar vrije tijd reist ze rond en neemt dan prachtige foto’s. Ze gebruikt een analoge camera en vaak verlopen film en heeft een voorkeur voor roze. Denk zonsondergangen en bloemen. Dat wordt al snel vreselijk zoetig, maar bij Beano niet. Haar foto’s zijn juist prachtige, sfeervolle plaatjes met een licht melancholische uitstraling. Veel landschappen, met af en toe een onherkenbaar persoon erop, zeegezichten, wolkenluchten. Ik houd daarvan.

Ik kocht een foto uit de serie Polar Warmth, in 2016 gemaakt in het noorden van Noorwegen. Het winterse licht reflecteert prachtig op de besneeuwde bergen, en ondanks de sneeuw zijn het inderdaad erg warme foto’s. Ik krijg er instant heimwee van naar Noorwegen. Ik koos voor een afdruk op Kodak Metallic papier, dat een soort zilverige gloed heeft. Het werkt prachtig met het winterse landschap.

Ik ben erg tevreden met mijn aanwinst.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.