Echo: eiland

Een beetje een makkelijke echo dit keer. In plaats van met een paar jaar ertussen, zat tussen deze twee foto’s maar één nacht. Toch vind ik hem mooi, omdat hij zo perfect illustreert hoeveel invloed het weer op je foto’s kan hebben.

Ik nam beide foto’s in Groenland, met dezelfde camera (de Diana Mini) en dezelfde film (Fuji Provia). Maar toen we op de ene dag in de middag op deze plek aankwamen was het nog stralend helder weer. Het kostte even wat moeite om voldoende vlakke veldjes in de wind (tegen de muggen) voor vier tenten te vinden, maar toen stonden we ook op een schitterende plek. We hadden schitterend uitzicht over het meer, de bergen eromheen, een paar kleine gletsjertjes en dit eilandje. Het is dat het water zo allejezus koud was, ander waren we er zo naartoe gezwommen.

De volgende ochtend was alles weg. Nou ja, de tenten stonden er nog, maar het uitzicht over meer en bergen was weg, verborgen in een dichte mist. Alleen dat eilandje lag er nog, al leek het te zweven in het meer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.