Horizonwrap

Na het vakantieleed van vorig jaar ben ik toch een beetje huiverig geworden voor goeie camera’s los in mijn fietstas. Maar ja, ik wil op mijn komende fietsvakantie toch wel graag de Horizon meenemen. Maar hoe die zonder cameratas een beetje te beschermen? Ik herinnerde me wel eens advertenties voor lenswraps te hebben gezien, en dacht, zoiets voor mijn camera, dat moet niet moeilijk te maken zijn. Het doel was iets dan een beetje beschermend werkt, dus een tikje gewatteerd, en als het even kan ook een beetje waterafstotend.

Ik begon met een paar laagjes stof, van wat oude lappen die ik nog had liggen.

Wat oude lapjes.

Wat oude lapjes.

Ik knipte ze op maat en naaide ze op elkaar, met wat stiksels heen en weer om alles goed op zijn plaats te houden. Voor de waterafstotendheid knipte ik een strookje tafelzeil af, en naaide dat op de stof.

Een stukje tafelzeil.

Een stukje tafelzeil.

Een stukje zelfklevend klittenband zorgde voor een sluiting. Ik heb nog even getwijfeld of ik dat nog vast zal stikken, maar de zelfklevendheid lijkt vrij goed te houden, zelfs op de katoenen binnenkant.

Klittenband als sluiting.

Klittenband als sluiting.

Ik biesde het geheel af met een gezellig lintje, en gebruikte de stukjes lint die ik overhield voor nog wat extra zijsluiting.

De Horizonwrap

De Horizonwrap

Echt een super afsluitende waterdichte cameratas is het niet, maar zal wel wat lichte spatjes tegenhouden, en de camera beschermen in mijn fietstas. Bovendien kan ik hem indien nodig ook voor andere camera´s van vergelijkbare grootte gebruiken. Ik ben benieuwd hoe hij de vakantie gaat overleven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.