Lomography Photo Exchange

Allemaal kaartjes.

Allemaal kaartjes.

Een jaar of wat geleden was ik een tijdje into postcrossing: via een speciale website wisselde je ansichtkaarten uit met onbekenden uit de hele wereld. Elke keer als je iemand een kaart had gestuurd, en die registreerde de kaart, dan kreeg iemand anders jouw adres en kreeg jij ook een kaart, die je dan weer registreerde, zodat de zender ook weer een kaart zou krijgen, etc. Een leuk idee, en je kreeg nog eens andere post dan rekeningafschriften en direct marketing. Maar na een tijdje verwaterde het bij mij en stuurde/ontving ik niks meer.

Nu is er laatst iemand op Lomography.com op het idee gekomen ook zoiets op te zetten. Iets minder geavanceerd: je zet je lomo ID op een lijst, en mensen met toegang tot die lijst (iedereen die er ook zelf op staat) kunnen je een berichtje via de Lomo-site sturen met het verzoek een kaart sturen. Dan wissel je adressen uit en stuur je elkaar een kaart. Het is daarbij de bedoeling dat je niet zomaar een kaart stuurt, maar een afdruk van één van je iegen foto’s. Een leuk idee, waar ik me ook voor aan heb gemeld.

Het resultaat is dat ik inmiddels al een tiental kaarte vanuit de hele wereld binnen heb. Van klassieke landschapjes, tot experimentele dubbele belichtingen, tot zwart-witstillevens. De meesten schrijven erbij met welke camera/film ze foto hebben gemaakt, en waar. Erg leuk. Inmiddels begint de stroom wat in te zakken, het nieuwtje is er voor de meesten geloof ik al weer af. Dat is ook niet heel erg, al mag het van mij nog best wat langer doorgaan.

Bonus is dat ik nu ook eindelijk eens heb uitgevogeld hoe ik het beste ansichtkaarten van mijn foto’s kan maken. Gewone afdrukken zijn te slap om zonder envelop te versturen, en bij de meeste fotoservices kun je alleen maar setjes kaarten van één foto tegelijk bestellen. Maar bij Saal Digital (mij bekend van het fotoboek dat ik eens gratis kon laten maken) kun je wel losse kaarten maken. Het kost wel wat tijd, want je moet elke kaart als los project aanmaken, maar dan kun je wel tien kaarten van tien verschillende foto’s bestellen voor dezelfde prijs als tien kaarten van één foto.

Ik zou er bijna ook weer van gaan postcrossen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.