Kodak Elitechrome 100 (EB)

Ik durf wel te stellen: Kodak diafilms zijn altijd fijn. ze produceren in mijn ervaring al snel een fijne kleurverschuiving die duidelijk aanwezig, maar ook weer niet extreem is. Zo ook de Elitechrome 100. Geen knalroze of knalgeel, maar net wat meer verzadiging, een fijne aqua-kleurige lucht en wat extra geel. Het is een film die fijn combineert met de plastic lens van mijn Diana Mini. Zo komt de kleurverzadiging extra goed tot zijn recht. De foto’s die ik met de Yashica 72-E maakte – met een glazen lens – zijn beduidend geler van tint, al zie je toch ook wel overeenkomsten met bijvoorbeeld de Groenland-foto’s.

Volgens internet is Kodak Elitechrome trouwens min of meer hetzelfde als Ektachrome, maar dan voor een andere markt (consumenten ipv professionals). Het voornaamste verschil schijnt te zijn (ik heb even geen zin om al te uitgebreid te gaan ,googelen) dat de professionele Ektachrome wat stabielere kleuren heeft, en de Elitechrome beter tegen bewaren buiten de koelkast kan.

Hoe het ook zij, de Elitechrome EB 100 is een fraaie film, en het is dan ook jammer dat ik inmiddels door mijn rolletjes heen ben. Gelukkig is de Ektachrome E100 in elk geval weer terug van weggeweest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.